Завдяки цій помилці ваш борщ втрачає яскравість і виглядає не так апетитно: як правильно обробити буряк, щоб зберегти його колір - Hochu.ua
Тайна вкусного борщу
Раніше для збереження кольору буряка в борщі додавали оцет. Ми розповідали, чому не варто цього робити. Тим паче, що секрет насиченого бордового відтінку полягає в правильному приготуванні буряка.
Основна причина втрати яскравого кольору - тривале варіння буряка. Під впливом високої температури пігменти, відповідальні за насичений колір, руйнуються. Тому це помилка, яка і призводить до блідого борщу. Детально розповідаємо разом із pixelinform.
Перед тим як внести буряк у борщ, його слід спочатку швидко обсмажити, а потім приготувати на повільному вогні з невеликою кількістю води та додаючи лимонну кислоту, оцет або томатну пасту. Кисле середовище сприятиме збереженню яскравого кольору пігменту.
Додавайте буряк в борщ за кілька хвилин до готовності. Це дозволить зберегти насичений колір і уникнути його виварювання. Щоб борщ не втратив колір при розігріванні, розігрівайте його невеликими порціями в окремій каструлі.
Слідуючи цим легким порадам, ви зможете приготувати борщ, який порадує вас своєю яскравістю. Крім того, ми обговорювали, який вид буряка є оптимальним для цього супу.