Не зможете втриматися: відома шеф-кухарка розкрила секрет приготування "вибухового" супу, який вона терпіти не могла в дитинстві.
Шеф-кухар Валентина Кущ, яка вже ділилася секретами приготування чашушулі, тепер презентує свій рецепт смачного горохового супу з копченими ребрами.
"Всім привіт! Сьогодні даю рецепт горохового супу з копченими ребрами. В дитинстві ненавиділа цей суп. Бабуся його готувала часто, а дідусь жартома називав "музикальним". Але зараз це просто, а ще розкажу пару своїх секретів. отже, готуємо!" -- написала вона.
Складники (для 5-літрової каструлі):
Курка, що вирощена вдома — 2 стегна або інша частина для приготування бульйону.
Горох -- 500 граммов;
Морква -- 1 шт;
Цибуля -- 1 шт;
Картопля -- 4-5 шт;
Копчені ребра — від 5 до 7 штук.
Сіль, чорний перець, лавровий лист, копчена паприка та 5 зубчиків часнику.
Для приготування сухарів:
Білий хліб
Масло
Часник
Копчена паприка
Метод приготування:
Горох слід залишити в воді на ніч, попередньо додавши одну столову ложку соди. Завдяки цьому він швидше звариться.
Готуємо "бульйон". У холодну воду кладемо курку і варимо близько 1,5 години. Якщо виникне необхідність, знімаємо пінку.
Виймаємо курку та додаємо попередньо замочений і промитий горох. Варимо приблизно 40 хвилин. Поки це відбувається, підготуємо овочі і приготуємо засмажку.
Подрібнюємо цибулю на кубики, а моркву натираємо на тертці. Обсмажуємо їх до м'якості. Картоплю також нарізаємо кубиками.
До гороху додамо всі овочі і слідом ребра. Готуємо хвилин 20.
Потім приправляємо на свій смак. Додаємо порізане куряче м'ясо і варимо ще приблизно 10-20 хвилин.
Протягом цього часу готуємо грінки з часником і копченою паприкою, які потім сушимо в духовій шафі.
"Якщо ви віддаєте перевагу більш насиченому супу, то за п’ять хвилин до завершення приготування я дістаю з каструлі приблизно літр гороху з рідиною і подрібнюю їх блендером. Таким чином, суп стане більш густим та смачним," – поділилася порадою Валентина Кущ.
Нещодавно "ФАКТИ" ділилися рецептом приготування горохового супу з запеченим перцем.