Ніжна курка в кремово-томатному соусі: секрети приготування соковитого та ароматного м'яса.
Курочка "Виходь за мене" — це надзвичайно ніжне куряче філе, обсмажене до апетитної золотистої скоринки та запечене в кремовому соусі.
Фудексперт Світлана Левицька та авторка кулінарного блогу в Інстаграм розповіла, як зробити куряче м'ясо дуже м'яким та ароматним.
Ніжна та соковита курка в насиченому вершково-томатному соусі - це відмінний варіант для обіду або вечері.
Трохи приправте куряче філе сіллю та перцем. Якщо хочете, можете використати тендерайзер, щоб м'ясо стало м'якшим і легше впитало соус. Обсмажте філе на сильно розігрітій сковороді з олією з обох сторін.
У сковороді, в якій приготували курку, введіть вершкове масло та дрібно нарізану цибулю. Обсмажуйте цибулю приблизно 5 хвилин. Далі додайте подрібнений часник, томатну пасту, гострий перець, орегано і паприку.
Розчиніть приправу в гарячій воді. Цей бульйон стане базою для соусу. Далі, з'єднайте його з цибулевою сумішшю, після чого влийте вершки та додайте натертий пармезан. Тушкуйте соус приблизно 5 хвилин, щоб сир добре розчинився і суміш набула потрібної густини.
Помістіть обсмажене куряче філе у запіканку та полийте його підготовленим соусом. Відправте форму у попередньо розігріту до 180 °C духовку та готуйте протягом 15-20 хвилин.
Ось оригінальний рецепт простого пирога на основі йогурту від переможниці "Майстер Шеф": швидкий у приготуванні та надзвичайно смачний!
Незвичний варіант замість котлет: приготування картопляних дерунів з курячим м'ясом.