Третій гарбузовий пиріг: стане улюбленим десертом для всієї родини.
Третій пиріг з гарбуза/Зображення: ukr.media
Якщо погода не тішить, за вікном дощить та вітряно, просто зберіть усю родину за столом і подайте до чаю тертий гарбузово-сирний пиріг. Аромат пирога наповнить увесь будинок, а смак домашньої випічки не залишить нікого байдужим.
Щоб спекти пиріг діаметром 20 см і вагою 1400 грамів, вам будуть потрібні наступні інгредієнти:
Для приготування тіста з'єднайте у великій мисці борошно, цукрову пудру, розпушувач і сіль. До сухих інгредієнтів додайте натерте на великій тертці холодне вершкове масло. Перетріть інгредієнти руками до отримання однорідної крихти.
Вмішайте куряче яйце в пісочну крихту і ретельно перемішайте всі складові. Після додавання яйця тісто збереться в м’яку еластичну кульку, яка не прилипне до ваших рук. Працювати з таким тістом — справжнє задоволення! Готову масу розділіть на дві частини: одна частина складе 1/4, а інша — 3/4 від загальної маси. Меншу порцію оберніть у харчову плівку та помістіть у морозильник на 20-30 хвилин.
У роз'ємній формі з основної частини тіста створіть основу та краї для пирога. Висота країв повинна складати приблизно 4 см.
У просторій мисці об'єднайте творог, яйця, цукор, сіль та кукурудзяний крохмаль. Використовуючи занурювальний блендер, ретельно подрібніть всі інгредієнти до однорідної консистенції без грудочок. Додайте до сирної маси родзинки, які попередньо замочили в гарячій воді, апельсинову цедру та натерту на крупній тертці гарбуз.
Ретельно змішайте всі складові. Розкладіть начинку у форму та вирівняйте її верхню частину.
Витягніть невелику порцію тіста з морозильника і натріть її на тертці поверх начинки.
Випікайте пиріг у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 45-50 хвилин.