Як ефективно зберігати авокадо: залишайтеся свіжими на стільки, скільки потрібно.
Щоб авокадо не почорніло і довше залишалося свіжим, існують прості способи зберігання, які варто знати.
Експерт у галузі харчування Карл Грем поділився порадами щодо оптимального зберігання розрізаного авокадо, щоб уникнути його швидкого псування і непотрібних витрат, повідомляє видання Express.
Найголовніше правило - тримати фрукт у герметичному контейнері в холодильнику. Такий метод мінімізує контакт авокадо з повітрям, що уповільнює процес його псування. Це ідеальний спосіб для збереження ніжного м'якуша свіжим на кілька днів.
Щоб додатково захистити авокадо від потемніння, варто скористатися ще однією хитрістю. Експерт радить змастити поверхню м'якоті соком лимона або лайма. У соку цих фруктів є лимонна кислота, яка нейтралізує дію ферментів, що викликають окислення.
"Коли м'якуш авокадо контактує з киснем, ферменти починають хімічну реакцію, яка робить його коричневим. Лимонна кислота гальмує ці ферменти, допомагаючи зберігати привабливий зелений колір" - пояснив Грем.
Таким чином, якщо ви прагнете, щоб ваше авокадо залишалося апетитним і свіжим, помістіть його в контейнер і акуратно обприскайте соком лимона або лайма. Це сприятиме збереженню фрукта для приготування ваших улюблених страв або перекусів, навіть якщо він вже був нарізаний.
Раніше ми вже ділилися інформацією про те, як зберігати огірки так, щоб вони залишалися свіжими, наче тільки що зірвані з грядки, і щоб їх можна було смакувати навіть у зимовий період.
Не варто розміщувати їх на дверцятах холодильника з гострою частиною вгору – це лише частина порад. Щоб максимально продовжити свіжість яєць, ознайомтесь з більш детальними рекомендаціями на Знай.ua.
Нагадаємо, як зберегти буряк свіжим, прості хитрощі від шеф-повара.