Курячий жульєн з грибами: Рецепт сьогоднішнього дня
Гриби та курка - це завжди вдалий тандем, особливо, якщо вони приготовані у ніжному вершковому соусі.
Помийте та висушіть паперовим рушником печериці, очистьте цибулину. Наріжте гриби та цибулю кубиками. Наріжте середнім кубиком курячі стріпси, пише шеф-кухар Євген Клопотенко.
Нагрійте пательню з олійною сумішшю вершкового масла та рослинної олії. Обсмажте цибулю до золотистого відтінку, що займе близько 5-6 хвилин. Потім додайте на пательню нарізані гриби та продовжуйте смажити їх з цибулею, помішуючи, ще близько 4 хвилин. Після цього додайте нарізані курячі стріпси і смажте, постійно помішуючи, 4-5 хвилин.
Влийте на пательню вершки та тушкуйте інгредієнти на невеликому вогні ще 3 хв. Додайте мелений мускатний горіх та сіль до смаку, перемішайте. Натріть на крупній терці твердий сир.
Змастіть форму для запікання олією або вершковим маслом. Викладіть протушковані курячі стріпси з грибами, цибулею та вершками у форму. Зверху присипте натертим сиром. Запікайте жульєн у розігрітій до 180 градусів духовці 20 хв.