Запашна випічка, як у дитячому садочку: легкий манник з однієї склянки сметани.


Пиріг манник зможе приготувати навіть новачок у кулінарії.

Традиційний манник зазвичай готується з кефіром, але це зовсім не обов'язкова умова. Існує безліч варіантів цього десерту: можна обійтися без борошна, без яєць, додавати фрукти або обирати класичний варіант. Сьогодні ж ми поділимося рецептом манника на сметані — перевіреного і улюбленого багатьма.

Щоб приготувати легкий манник на основі сметани, не знадобиться багато часу та зусиль — головне, дотримуватись рецепту та не намагатися занадто сильно. У такому випадку ваша випічка стане справжнім делікатесом для родини і відмінною альтернативою магазинним десертам.

Складові:

Метод приготування:

У великій мисці з'єднати манну крупу і сметану, перемішати, залишити на 20 хвилин для набухання. Увімкнути духовку для розігріву, в іншу ємність розбити яйця, влити розтоплене вершкове масло, всипати цукор, ванільний цукор, сіль. Збити все це міксером для отримання пишної білої піни. Додати манку зі сметаною, ретельно перемішати, щоб не було грудочок. Всипати просіяне борошно і розпушувач, вимішати. За бажанням можна додати родзинки, курагу, корицю або навіть зробити манник на сметані з яблуками. Для цього необхідно дрібно нарізати фрукти і покласти їх прямо в тісто.

Візьміть форму для запікання і вистеліть її пергаментним папером. Додатково змастіть її вершковим маслом або рослинною олією. Вилийте тісто в підготовлену форму і помістіть у духовку, де випікайте протягом 30-40 хвилин при температурі 190-200 градусів. Зверніть увагу на характеристики вашої духовки, оскільки час випікання може варіюватися. Як тільки манник буде готовий, посипте його цукровою пудрою і подайте до столу.

Related posts