Як приготувати домашні кубики бульйону для яскравого смаку страв?
Що потрібно для домашніх кубиків бульйону
Щоб приготувати кубики з бульйону для використання в стравах, вам знадобляться такі інгредієнти:
Для бульйонних кубиків можна використовувати попередньо заморожене м'ясо, а також кістки та сухожилля - вони зроблять консистенцію більш густою. Не обов'язково шукати відбірне та ідеальне м'ясо.
Для того щоб надати страві більш вишуканий смак, важливо включити овочі. Найголовнішими з них є цибуля та морква. Їх слід очистити від шкірки та нарізати на крупні шматочки.
Окрім цього, можна застосовувати селеру, зелені частини цибулі-порей та помідори. Коріння пастернаку, селери та петрушки надасть бульйону приємного аромату, а також покращить смак страви, що буде приготована на основі бульйонного кубика.
На початку процесу приготування м'ясо слід запекти. Розмістіть його на деку, додайте нарізану моркву та цибулю, а потім помістіть в розігріту до 200 градусів духовку на одну годину. Через 30 хвилин запікання переверніть шматки м'яса для рівномірного приготування.
Запечену яловичину слід перенести разом із овочами в глибоку каструлю, заливаючи їх м'ясним соком, який залишився на деку. Додайте окріп так, щоб рідина повністю покривала як м'ясо, так і овочі для приготування бульйону.
Подрібніть корінці петрушки, пастернаку або селери та додайте їх до м'яса. Можна також застосувати сушене коріння.
Заведіть воду до кипіння, потім зменшіть вогонь на мінімум і залиште бульйон варитися протягом 4-5 годин. Час, протягом якого бульйон буде на вогні, вплине на його аромат і насиченість: чим довше він готується, тим більше смакових відтінків отримає. Якщо ви помітите, що рідина випаровується занадто швидко, рекомендується додати окріп.
Після проварювання, з бульйону можна дістати м'ясо та овочі і проварити рідину ще раз. Виварений бульйон треба процідити та охолодити, зібравши зайвий жир.
Налийте рідину у спеціальні формочки, наприклад, у форму для льоду, та помістіть в морозильник. Коли вам знадобиться бульйон, просто розчиніть кубик у гарячій воді.