"Груша в кришталі": надзвичайно вражаючий та смачний торт без випікання від Катерини Тарасенко.
Торти і пироги без випічки набувають все більшої популярності серед українських господинь, адже дозволяють істотно економити час та енергоресурси.
В рецепті, який обрала для себе пані Катерина, використовуються стиглі груші сорту "Конференція", але це не принципово, головне -- аби вони були смачними і цупкими.
Комплексний список складників:
Очищення груш — це важливий етап. Вам потрібно ретельно видалити серцевину та зняти зовнішню шкірку, при цьому залишивши хвостик недоторканим.
Викладіть груші у каструлю, додайте цедру лимона чи іншого цитрусу, цукор та спеції. Можна також додати червого вина, аби груша набула червоного кольору. Поставте на плиту, доведіть до кипіння, зробіть мінімальний нагрів і проварюйте фрукти протягом 20-25 хвилин.
Помістіть підготовлену грушу на решітку, щоб з неї стекла вся надлишкова волога. Робіть це обережно, адже важливо, щоб вона зберегла свою форму.
Поки груша охолоджується, подрібніть печиво та змішайте його з розтопленим вершковим маслом. Отриману масу викладіть у роз'ємну форму діаметром 20 см і висотою 10 см, формуючи основу для торта. За допомогою склянки рівномірно притисніть крихту до дна форми, а потім помістіть основу в морозильник для застигання.
Приготуйте ніжний заварний крем, використовуючи молоко та яйця, доповнивши його медом і ванільним цукром для аромату.
Дізнайтеся про хитрощі приготування та наступні етапи створення торта, переглянувши наше відео.
Також нагадаємо про рецепти грушевого повидла з вершковим смаком, що нагадує згущене молоко, а також яблучно-грушевого крамблу.