Куди ж подіти урожай гарбуза: ідеї для тих, хто не знає, як використати цей овоч.
Гарбуз — це дійсно універсальний овоч, який не поступається в корисності таким продуктам, як капуста, картопля чи інші культури.
Гарбуз можна використовувати для заморожування, приготування варення та десертів, а також споживати в свіжому вигляді, повідомляє Ukr.Media.
Отже, обов'язково збережіть частину зібраного врожаю в свіжому вигляді, щоб потім мати можливість приготувати з нього сік, овочеві рагу, запіканки, гарніри або додавати в каші.
Іншу частину -- пошкоджені плоди і ті, які не мають плодоніжок, відправте в морозильну камеру, попередньо нарізавши на кубики, розфасувавши по пакетах або контейнерах.
Ці заготовки ідеально підходять для приготування рагу або випічки.
Не забудьте приготувати консерви з гарбуза — особливо смачним є варення. Для його приготування вам знадобиться 1 кг м'якоті гарбуза, 1 лимон, 1 кг цукру, а також кориця і імбир за вашим смаком.
Наріжте продукти на шматочки і томіть на маленькому вогні доти, поки не почне виділятися сік, після чого поваріть 20 хвилин, остудіть 2-4 години, поваріть ще 20 хвилин і закатайте.
Ще один спосіб використати врожай -- висушити його. Надалі сушений гарбуз можна додавати в супи, рагу та інші страви. Висушити шматочки гарбуза можна в дегідрататорі або духовці.
Гарбуз може стати чудовим стартом для вашого власного бізнесу. Про способи реалізації цієї ідеї ділиться досвідчений фермер.
Нагадуємо, що популярна городниця з Одеси поділилася порадами щодо того, що варто зробити в серпні, аби капуста довго залишалася свіжою у погребі або квартирі.