В Київській області здійснюються великі перевірки в навчальних закладах: які аспекти підлягають контролю?
Під час аудиту освітніх установ у Київській області виявлено ряд порушень.
У понеділок, 2 вересня, стартував новий навчальний рік. У Київській області здійснюють перевірки в навчальних закладах, про що повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на дані Головного управління Держпродспоживслужби регіону.
У Броварському районі спеціалісти управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства розпочали об'їзди освітніх закладів.
"Під час об'їзду оглянуті харчоблоки, їдальні, котельні, спортивні та актові зали, територія закладів, споруди цивільного захисту. Особлива увага зверталася на облаштування укриттів, які мають бути забезпечені освітленням, системами вентиляції, доступом до мережі інтернет", - повідомили у службі.
Експерти підкреслили, що навчальний процес має бути не тільки безпечним, але й високоякісним.
У минулого тижня спеціалісти перевірили 28 навчальних закладів Ржищівської ОТГ та Феодосівської ОТГ в Обухівському районі. Спеціалісти наголосили на необхідності посилити контроль за дотриманням гігієнічних вимог при поводженні з харчовими продуктами. У тому числі потрібно контролювати процеси отримання та зберігання харчових продуктів і продовольчої сировини, їх первинну обробку, поточність технологічного процесу, температурні режими приготування страв, миття та зберігання столового і кухонного посуду, обладнання та іншого реманенту.
У Держпродспоживслужбі зазначили, що під час інспекцій навчальних закладів в Обухівському районі фахівці виявили незначні недоліки. Комісія визначила строки для їх усунення.