Шоколадно-банановий хліб: кулінар розкриває легкий рецепт цього улюбленого десерту
Шоколадно-банановий хліб - це дуже простий у приготуванні, але неймовірно смачний десерт, який оцінить уся родина.
Шеф-кухар Валентина Кущ показала, як приготувати банановий хліб із шоколадом - цей кекс виходить неймовірно смачним і ароматним.
Для приготування шоколадного бананового хліба нам будуть потрібні наступні складові:
"Темні банани - відмінний вибір, оскільки вони солодші і ідеально доповнюють смак цього кексу," - підкреслила головний кухар.
Мʼяке вершкове масло разом із цукром збиваємо до побіління. По одному додаємо яйця та продовжуємо збивати суміш. Додаємо банани, розминаємо їх виделкою в пюре та збиваємо до однорідності.
Після цього вводимо в бананову суміш сухі компоненти: борошно, соду та какао-порошок. Потім ще раз добре перемішуємо тісто до досягнення однорідної консистенції.
На завершення в тісто вводимо шоколад (можна використовувати дропси або нарізати його ножем) і ретельно перемішуємо. Не забудьте залишити трохи шоколаду для оформлення.
Виливаємо шоколадно-бананову суміш у заздалегідь підготовлену форму для кексу, яку змастили вершковим маслом і посипали легенько борошном. Зверху додаємо шматочки шоколаду та розкладаємо уздовж розрізаний навпіл банан.
Випікаємо банановий хліб у попередньо розігрітій до 180 градусів Цельсія духовці близько години. Готовність можна перевірити, встромивши дерев’яну шпажку в середину.
"Я запікала це протягом 1 години і 15 хвилин. Вийшло неймовірно смачно!" - зазначила шеф-кухар.
Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.
Найулюбленіший осінній смаколик: простий рецепт яблучного пирога з ароматом кориці.